Annons
Annons

Ägg på nytt sätt – Arabiska ägg

Jag reser ofta och får uppleva nya smaker och rätter! När jag reste i Mellanöstern och besökte Dubai och Abu Dhabi så lagade jag en traditionell frukosträtt som många äter där nere – Shakshuka och det är ljuvligt gott!

Annons

Arabiska ägg i tomatsås – 2 portioner (191 kcal per portion)

½ röd lök

1 liten vitlöksklyfta

1 tsk olivolja

½ zucchini

200 g krossade tomater

1 tsk flytande honung

½ tsk malen spiskummin

½ tsk malen paprika

½ tsk malen kanel

Salt och svartpeppar

2 ägg

2 msk hackad färsk persilja

lite rödlök som dekoration

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, zucchini. Häll på tomater och lägg i alla kryddor. Låt småputtra 10 minuter på svag värme. Knäck i ägg och lägg på ett lock om du har. Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan lite med en gaffel. Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som dekoration.

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar