Annons
Annons

Fredagsmys med nyttig pizza!

Jag älskar fredagar och få komma hem och ha hela helgen ledig framför mig! Veckan är slut och helgen är framför mig att göra vad man vill! Vad har ni för planer? Vad ska ni fylla er helg med ?

IMG_9812

Just denna fredag har jag nöjet att befinna mig på Koh Samet i Thailand och har höstlov med familjen… vi lämnade ett regnigt Stockholm i går och har nu 10 dagar i detta underbara land!

Även om jag är här kan jag varmt rekommendera ett recept som jag ofta gör på fredagar hemma i min familj – en supergod, glutenfri pizza som man bakar på Fiberhusk och västerbottenost – varsågod och njut av helgen!

Västerbottenpizza_0006

Annons

 

Västerbottenpizza med salami – 2 portioner 

1 stor

3 ägg

1–2 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

200 g riven ost

Fyllning

125 g salami

½ dl ajvar relish

125 g mozzarella

½ squash

¼ aubergine

50 g gröna oliver

100 g cocktailtomater

½ rödlök

1 tsk pizzakrydda

50 g rucolasallad

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till degen. Låt stå tills degen blivit fast. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck ut degen till en rund pizza. Förgrädda i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut pizzan. Bred på ett jämnt lager ajvar relish med hjälp av en sked. Skär squash, aubergine och mozzarella i skivor och skala och skiva rödlök. Fördela squashen, auberginen, mozzarellan, rödlöken och salamin på pizzan. Dela tomaterna i halvor och lägg ovanpå tillsammans med oliverna. Toppa med rucolasallad och strö över pizzakrydda. Grädda pizzan i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, cirka 10 minuter.

VI hörs!

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar