Annons
Annons

Istället för entrecote…

Alltfler vill äta mer vegetarisk mat men ofta tänker man bara på sallad och kanske linser och bönor… Hur gott är det? Nja… inte min smak. Det är dock ett problem att vi konsumerar över 80 kg kött per person per år i Sverige och det är en enorm ökning, främst de senare åren med populära proteindieter.

Annons

Jag tänkte inspirera Er att en dag i veckan laga en vegorätt som inte bara är hälsosam utan också mättar bra och smakar utmärkt – så man inte känner att man sitter och längtar efter köttbiten… Här kommer en rätt som är så god – prova får ni se! Dessutom innehåller denna rätt lite kalorier så den passar på en fastedag!

Blomkålsbiff med chévre

Grillad blomkål med chévre och hasselnötter – 1 portion

1 tsk olivolja

1 skiva blomkål, 40 g

havssalt och svartpeppar

salt och svartpeppar

40 g chévreost

2 torkade aprikoser

1/2 dl hackade skalade hasselnötter

ärtskott

Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkålsskivan på bägge sidor så att den får fin färg. Strö på havssalt och svartpeppar. Lägg upp på en tallrik och lägg på osten. Skiva aprikoser och strö över osten tillsammans med hasselnötter. Dekorera med ärtskott.

(0)
(0)

1 kommentar


 

Annons

Laddar