Annons
Annons

Lax och pepparrotspaj

Visst är det fantastiskt ute? I Sollentuna skiner solen och snön gnistrar. Min fotograf Malte kommer i dag och vi ska ta några bilder på mig ute i snön för en kommande bok…

Ikväll ska jag åka Birka Paradise – det är ju alla hjärtans dag! Hur firar ni detta? Hälsningar Ulrika

Annons

Här kommer ett gott recept för en vintrig dag i Sverige!

Lax och pepparrotspaj – 4 – 6 portioner

En nyttigare pajdeg med mindre kolhydrater och en fantastiskt god fyllning! T a med som matlåda dagen efter med en god sallad.

Pajdeg

1 dl rågmjöl

½ dl Fiberhusk

50 g smör

½ tsk salt

1 ägg

1 msk vatten

Fyllning

3 ägg

2 dl grädde

1 dl mjölk

2 msk frysta italienska kryddor

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

2 dl fryst spenat

1 paket färskost med pepparrotsmak, 150 g

1 paket rökt lax 200 g

2 dl riven stark ost

Garnering: örter

Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp mjölet och lägg i smöret. Blanda ner resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädda i 10 minuter. Vispa ägg, grädde, mjölk, kryddor, salt och peppar i en skål. Fördela spenat i pajbotten och bred över pepparrotsosten. Skiva laxen och lägg på osten. Häll på ägg- och gräddblandningen och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca: 30 minuter. Toppa med färska örter och servera med en sallad.

(0)
(0)

4 kommentarer


 

Annons

Laddar