Annons
Annons

Undvik måltidsersättningar!

Jag får flera frågor ang måltidsersättningar och det verkar som många köper Cambridge, Nutrilett och Allevo och äter på fastedagarna. Har ni sett vad dessa produkter innehåller?

Allevo chokladshake: Skummjölkspulver/skummetmelkpulver, sojaproteinisolat, havrefiber, fruktos, fettreducerat kakaopulver, mjölkprotein (kalciumkaseinat), rapsolja, cikoriatrotfiber (inulin), arom (choklad (innehåller vete och laktos), banan), stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi), sojalecitin, salt, sötningsmedel/sØtstoff (sukralos), mineraler (kaliumcitrat, kaliumklorid, magnesiumoxid, natriumklorid, zink/sink-glukonat, järn(II)fumarat, kopparglukonat/cuprigluconat, manganglukonat, kaliumjodid,  ammoniummolybdat, kromklorid/chromichlorid, natriumselenit), vitaminer (L-askorbinsyra, nikotinamid, D-α-tokoferylacetat, kalcium-D-pantotenat, riboflavin, pyridoxinhydroklorid, tiaminmononitrat, retinylacetat, pteroylmonoglutaminsyra, D-biotin, fyllokinon/phylloquinon, kolekalciferol, cyanokobalamin).

Annons

Jag avråder från att använda dessa shaker och soppor av ovan anledningen.

IMG_8766

Ett bättre alternativ tycker jag är att välja en Knorr soppa som både smakar bättre, mättar mer och innehåller mindre tillsatser. I en ärtsoppa är det 130 kalorier per portion och i en köttsoppa 60 kalorier per portion. Helt ok i smaken och billigt. Det finns andra varianter på sopphyllan och jag köper ibland ekologisk tomatsoppa som är god eller en kall gazpacho i kyldisken.

IMG_8769

Det bästa är dock att göra sin egen soppa och jag gör själv ofta spenatsoppa, broccolisoppa, tomatsoppa och köttsoppa. Nedan får ni ett gott recept på en snabblagad köttgryta som är väldigt mättande och innehåller ca 175 kalorier per portion!

IMG_3999

Snabba köttsoppan – 4 portioner = (ca: 175 kalorier per portion)

200 g strimlad lövbiff

2 morötter

200 g rotselleri

200 g kålrot

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 msk olivolja

1 1/2 liter vatten

2-3 msk kalvfond

salt och svartpeppar

1 dl strimlad purjolök

4 msk gräddfil

Skär kött och grönsaker i strimlor och små tärningar. Skala och finhacka lö k och vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och fräs köttet i några minuter.  Lägg i grönsaker och häll på vatten och fond. Låt soppan koka på svag värme i 20 minuter eller tills rotfrukterna mjuknar. Servera soppan i djupa skålar och strö på strimlad purjolök och en  msk gräddfil.

Ha en härlig lördag! Hälsningar Ulrika

 

(0)
(0)

4 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar